Вакарчук розповів про необхідність третьої революції

12 лютого 16:42

Лідер "Океану Ельзи" готує власний політичний план.

 

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який відмовився брати участь у президентських перегонах 2019 року, розповів про свої політичні амбіції та плани на майбутнє.

Музикант наголосив на тому, що зацікавлений у змінах в Україні та в політичній культурі як у політиків, так і у виборців. Зокрема, власну місію та мету він бачить у "революції в головах українців".

"Я думаю, що нам зараз потрібна третя революція, але революція в головах. І це одне з найбільших завдань, яке я бачу перед собою. Це мета і місія, яку я відчуваю. Зробити так, щоб швидше відбулася революція в наших головах. І в головах нових політиків, і в головах виборців", - наголосив він в інтерв'ю шеф-редактору видання "Лівий берег" Соні Кошкіній.

Вакарчук також підтвердив наміри привести в українську політику якомога більше молодих професіоналів, зацікавлених у розбудові держави, для чого готовий застосовувати "усі політичні опції". Відповідаючи на запитання про те, що саме означають його слова: "Я у грі", розповів, що готує власний політичний план.

"Свого часу я все розповім ... Коли я буду готовий назвати свій план дій, я обов'язково це зроблю. Він в процесі розробки", - повідомив музикант.

Коментуючи власну відмову від публічної підтримки будь-кого з кандидатів на майбутніх виборах президента України та можливі політичні союзи, музикант наголосив на тому, що його ""ніхто ні до чого у житті не зможе підштовхнути" і він готовий обговорювати лише "принципи, конкретні справи і дії".

Раніше об'єднати зусилля на президентських і парламентських виборах Вакарчуку пропонували колишній міністр оборони, голова партії "Громадянська позиція" і кандидат у президенти Анатолій Гриценко, кандидат у президенти, мер Львова та лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий і представники демократичної опозиції.

Музикант також наголосив на необхідності масштабних дебатів між усіма кандидатами в президенти України – щоб виборці могли якомога більше дізнатися про них як про політиків.

"Я сподіваюся, що всі кандидати в президенти проведуть ці два місяці так, щоб ми могли про них якомога більше сказати як про політиків. Я вважаю, що для цього дуже важливою і необхідною умовою є проведення теледебатів або просто дебатів усіх кандидатів у президенти. Це було б чесно і відповідально перед виборцями. Я дуже хотів би, щоб виборці вибирали своїх фаворитів, орієнтуючись на справи і співвідношення слів і справ", - цитує Вакарчука LB.ua.

В інтерв'ю Святослав Вакарчук також прокоментував заклик кандидатів у президенти України боротися з олігархами. З вуст тих, хто так чи інакше пов'язаний з олігархами, він є нечесним, вважає він.

"Коли ти говориш, що треба боротися з олігархами, але водночас сам пов'язаний з олігархом, то неважливо, яке твоє прізвище, неважливо, чий ти кандидат. Ти кажеш неправду", - сказав Вакарчук, натякаючи на те, що шоумен і кандидат у президенти Володимир Зеленський активно працює на каналі, який належить бізнесмену Ігорю Коломойському.

Говорячи про швидкість змін в Україні, Вакарчук наголосив на тому, що вони відбуваються, але не так швидко, як хотілося б, оскільки їх гальмує "динозавроподібний клас політиків".

"Зміни відбуваються. Мене особисто не задовольняє не сам факт відсутності змін, адже вони так чи інакше відбуваються. Мене не задовольняє швидкість змін. І я вважаю, що винним у швидкості змін є динозавроподібний клас політиків, які вже стільки років при владі. Їхня політична культура і їхні правила гри не дозволяють нам рухатися швидше", - зазначив він.

На думку Вакарчука, зміни відбулися, зокрема, у Верховній Раді, де з часів його депутатства (2007-2008 роки – ред..) побільшало "людей майбутнього", пише "УНІАН".

"Коли там був я, там були одиниці тих людей, яких я можу назвати людьми майбутнього, людьми з іншими принципами. Сьогодні там таких уже десятки. За різними підрахунками - 30-40 чоловік... Я сподіваюся, в наступному парламенті таких людей стане ще більше", - спрогнозував музикант.

Нагадаємо, 28 січня Святослав Вакарчук заявив, що не балотуватиметься на посаду президента України на чергових президентських виборах 31 березня 2019 року. Водночас він висловив переконання, що зараз "в джинсах" може зробити для України більше, ніж "вдягнувши краватку", і "не збирається стояти осторонь".

Однак перед цим він підтвердив наміри йти в політику і залучити до неї якомога більше "нових обличь".

У 2007 році Вакарчук став депутатом Верховної Ради – був 15-м номером у списку пропрезидентського блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Однак 16 грудня 2008 він добровільно склав депутатські повноваження, заявивши, що політика брудна справа і він розчарований.