В офісі Пилипишина триває обшук

20 травня 17:53

У столиці в офісі громадської організації "Кияни передусім!", лідером якої є екс-голова Шевченківського району столиці Віктор Пилипишин, наразі триває обшук.

 

Таку інформацію розповсюдили представники руху "Кияни передусім!".

Як повідомлялося, В. Пилипишин підозрюється у скоєнні злочину, що передбачений ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу - перевищення влади або службових повноважень.

Йому інкримінується перевищення службових повноважень при передачі в приватну власність одному з товариств будинків на проспекті Перемоги в столиці загальною площею більше 3220 кв. м, чим завдано збитків громаді на суму понад
15 млн грн.

Зокрема, приватній структурі було незаконно передано будівлю діючої вечірньої школи № 5, де до останнього часу проводилися заняття.

Голосіївський районний суд Києва виніс постанову про затримання та доставку В. Пилипишина до суду для розгляду подання про обрання йому запобіжного заходу - взяття під варту. Однак із зазначених рішень суду та слідчого В. Пилипишин не затримувався, оскільки перебував на лікуванні в клініці "Медиком", а в даний час знаходиться в Національному науковому центрі "Інститут кардіології ім. академіка Стражеска".

Враховуючи стан здоров'я В. Пилипишин, слідчий прокуратури 25 квітня обрав йому запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.