В Москві у вівторок затримали 600 учасників мітингу, у Петербурзі - 250

07 грудня 07:25

На Тріумфальній площі в Москві у вівторок, 6 грудня, було затримано близько 600 учасників несанкціонованої акції протесту проти офіційних підсумків виборів до Держдуми РФ.

 

Раніше повідомлялося про 300 затриманих. Багато учасників акції досі знаходяться у відділеннях поліції. Повідомляється, що кількох людей було жорстоко побито під час затримання, їм знадобилася медична допомога.

У Петербурзі під час аналогічної акції у вівторок було затримано 250 осіб.

У соціальних мережах в Інтернеті з'явилися заклики провести 10 грудня акції протесту проти порушень на виборах у десятках міст Росії. До груп, присвячених цим подіям, вже вступили тисячі користувачів. Погоджено мітинг 10 грудня у центрі Москви, його організовує рух «Солідарність».

Нагадаємо, у понеділок, 5 грудня, на Чистих прудах у Москві пройшов мітинг опозиції, що ставить під сумнів підсумки голосування. Поліція затримала близько 300 учасників заходу, серед яких -
відомий блогер Олексій Навальний і співголова опозиційного руху «Солідарність» Ілля Яшин, якого заарештували на 15 діб.

У вівторок, 6 грудня, противники «Единой России» знову зібралися на мітинг. За інформацією ЗМІ, під час розгону акції протесту було затримано і відомого опозиційного політика Бориса Нємцова.