В Ємені поліція поранила близько 50 демонстрантів

08 березня 22:50

Під час розгону демонстрації в Ємені, поліція завдала різного роду поранень півсотні демонстрантів. Про це у вівторок, 8 березня, повідомили світові інформаційні агентства, не уточнюючи регіону, де відбулися події.

 

Згідно з попередньою інформацією, як мінімум трьох постраждалих госпіталізовано з вогнепальними пораненнями, й їхній стан оцінюють як важкий.

8 березня в Ємені знову відбулися масові акції протесту з вимогою відставки президента Алі Абдулли Салеха, який править країною більше 30 років. У місті Атак на півдні країни був поранений поліцейський, в якого влучили каменем. Багатотисячні демонстрації пройшли й в Адені.

Незадоволені ситуацією в країні громадяни вимагають роботу, справедливішого розподілу багатств і закликають покінчити з корупцією.

Президент пообіцяв не висувати свою кандидатуру на наступних виборах, однак поклявся захищати свій режим "до останньої краплі крові".

Ускладнюють ситуацію сепаратистський рух на півдні країни, активність бойовиків місцевого відділення Аль-Каїди й періодичні конфлікти з шиїтськими племенами на півночі Ємену.

За даними правозахисної організації Amnesty International, з 27 січня 2011 року, коли в Ємені почалися акції протесту проти режиму Салеха, загинуло не менше 27 демонстрантів.

За матеріалами Лента.ru