В зоні ООС Зеленський переміг з мінімальним відривом від Порошенка

23 квiтня 06:35

Різниця між кандидатами при підбитті підсумків голосування виявилася мізерною – близько 300 голосів.

 

На спеціальних виборчих дільницях в зоні проведення операції Об'єднаних сил у Донбасі, де 21 квітня у другому турі президентських виборів в Україні голосували українські військовослужбовці, що знаходяться на передовій, шоумен Володимир Зеленський випередив діючого президента України Петра Порошенка з мінімальним відривом, повідомляє 23 квітня "УНІАН" з посиланням на дані Центральної виборчої комісії України.

У ЦВК повідомляють, що всього в зоні ООС у голосуванні взяли участь 35 тисяч військових, з них за підсумками другого туру виборів президента України 17,7 тис. підтримали Володимира Зеленського, а 17,4 тис. – Петра Порошенка. У процентному співвідношенні загальний результат Зеленського 50,4%, а Порошенка – 49,6%, тобто розрив між кандидатами всього у 300 голосів або 0,8%.

На передовій в Донецькій області Зеленський лідирує на дільницях у Бахмуті, Слов'янську, Дружківці, Покровську, Маріуполі та Волновасі, усього по області його підтримали 13,4 тисячі військовослужбовців. Порошенко зібрав голоси 13,1 тис. військових – він переміг на спецдільницях у Ясинуватському районі, Краматорську, Торецьку і Мар'їнці.

У Луганській області військовослужбовці частіше голосували за Порошенка, хоча тут різниця між кандитатами також мінімальна, всього в 16 голосів: на користь Петра Порошенка віддали 4324 голоси проти 4308 за Зеленського. Чинний глава держави переміг у Станиці Луганській, Рубіжному, Лисичанську і Щастя, а за Зеленського віддали свої голоси більшість солдатів у Сватові та Сєвєродонецьку.

Читайте також: Порошенко розраховує перемогти на наступних виборах президента України

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. За підсумками обробки майже 100% протоколів, за Володимира Зеленського проголосували 73,22% виборців, за Петра Порошенка – 24,45%. Зеленський випередив діючого президента на більше, ніж 9 млн голосів.

Президент Петро Порошенко привітав Зеленського з перемогою, а також пообіцяв не йти з політики і захищати національні інтереси України та досягнення його команди за п'ять років президентського терміну.

Слідом за чинним президентом Зеленського привітав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Він також подякував Порошенку за досягнення на посту глави держави.

Зеленського також привітали президент Польщі Анджей Дуда, президент Франції Емманюель Макрон, федеральний канцлер Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп. У свою чергу, в посольстві США висловили надію, що Зеленський продовжить у відносинах з Вашингтоном курс, обраний його попередником Петром Порошенком.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що розраховує на продовження співробітництва України й Альянсу при президенті Зеленському. Президент Європейської Ради Дональд Туск нагадав лідеру президентських перегонів, що той має продовжити реформи і боротьбу з корупцією.

Детальніше про президентську кампанію читайте в спецтемі DT.UA "Вибори-2019".