В Україні зазвичай прослуховуються дзвінки по мобільному – американський дипломат

19 листопада 11:41

Росія, ймовірно, прослуховувала телефонний дзвінок Трампа щодо України. І не лише Росія, побоюються в американській контррозвідці.

 

Липневий телефонний дзвінок посла США в Європейському Союзі Гордона Сондленда по мобільному телефону президентові Сполучених Штатів Дональду Трампу з ресторану в Україні могли прослухати російські спецслужби.

Спочатку про це повідомив телеканалу CNN. Тепер про прослуховування дзвінка повідомляє журнал Politico з посиланням на чиновника з Державного департаменту США.

Девід Холмс, який був у київському ресторані разом Сондлендом, сказав членам Комітету з розвідки Патали представників, що він згадав розмову, бо голос Трампа був таким гучним і зрозумілим, і обидва так відкрито говорили про розслідування.

Зазвичай ми припускаємо, що мобільний зв'язок в Україні прослушиваетсяю Твитнуть Поделиться

Процедура імпічменту почалася на тлі звинувачень на адресу Трампа про тиск на Володимира Зеленського з метою провести розслідування проти політичного опонента американського лідера. Сам він стверджує, що лише закликав Київ боротися з корупцією.

24 вересня, спікер Палати Представників Ненсі Пелосі повідомила про початок процедури імпічменту.

31 жовтня Палата Представників проголосувала за процедуру імпічменту, визначивши порядок публічних слухань, допиту свідків, права й обов'язки учасників процесу.

13 листопада, в нижній палаті Конгресу США почалися публічні слухання у справі про імпічмент. Першими свідчення давали тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, який курирує адміністративну політику в блоці східноєвропейських країн, включаючи Україну.

Докладніше читайте в статті Олександра Хари "Імпічмент. Майже офіційно" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".