В Україні може з'явитися новий профільний міністр

21 травня 21:03

Нову посаду запропонував ввести секретар РНБО Олексій Данилов.

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов пропонує створити посаду віцепрем'єр-міністра - міністра з питань оборонно-промислової політики.

Як повідомляється на сторінці РНБО Facebook, таку пропозицію Данилов висловив під час обговорення ОПК з представниками найбільших підприємств авіаційної галузі.

Також секретар РНБО заявив про необхідність розробки довгострокової державної авіаційної програми та забезпечення вітчизняних підприємств державними замовленнями.

"На думку представників авіаційної галузі, державний концерн "Укроборонпром" показав недостатню ефективність в управлінні державними авіаційними підприємствами, а поспішна корпоратизація окремих підприємств без урахування принципів державної військово-промислової політики може призвести до негативних наслідків", - повідомили в РНБО.

Читайте також: США готові допомогти Україні в розслідуванні авіакатастрофи в Ірані

Нагадаємо, ZN.ua неодноразово публікувало матеріали про корупцію і масштабні зловживання в оборонному секторі. Детальніше читайте у статті Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук", "Оборонка: хто першим добереться до "фінішу"?".