В "Самопомочі" вимагають від Луценка розслідувати діяльність Кернеса

26 травня 17:02

Генеральному прокуророві уже направлено декілька депутатських звернень щодо окремих епізодів протиправної діяльності Геннадія Кернеса.

 

Депутат Верховної Ради від "Самопомочі" Роман Семенуха звернувся до нового генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою розслідувати протиправну діяльність мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це депутат написав у відкритому листі до генерального прокурора, опублікованому у своєму блозі на LB.ua.

"Неможливо без огиди спостерігати безкарність тих, хто направляв "тітушок" бити до смерті майданівців в Харкові і Києві, хто під російськими триколорами закликав до Харкова "русскую весну". Люди, які намагалися привести війну до Харкова, зараз відчувають себе не просто безкарно, а керують містом, продовжують безсоромно "розпилювати" міський бюджет і вдають з себе мало не "рятівників" та "совість нації". Я кажу насамперед про мера Харкова – Геннадія Кернеса", – пише народний депутат.

За його словами, "оговтавшись від переляку після перемоги Революції Гідності, поразки "русской весны" в Харкові та втечі своїх партнерів-терористів з "Оплоту", Геннадій Кернес продовжує "рулить" і "решать", як звик за часів Януковича".

"Знову немає доступу до інформації про витрати міського бюджету, бюджетні кошти "розподіляються" між особливо наближеними бізнесменами, у тому числі тими, хто веде бізнес в окупованому Криму. Знову в бік політичних опонентів лунають хамство та погрози. Вибори знову брутально фальсифікуються, – стверджує Семенуха. – Комунальні ЗМІ перетворені на рупор брудної пропаганди проти демократичних сил у кращих традиціях режиму Януковича, при цьому вони спокійно цитують видання сепаратистів та поплічників окупантів з так званих ДНР/ЛНР. Декомунізація перетворена на фарс. Не здивуюся, якщо незабаром Кернес буде знову забороняти мітинги демократичних партій в місті або перегороджувати трамваями й тролейбусами вулиці, як це було в часи Євромайдану".

"Шановний Юрію Віталійовичу! Я вірю, що у вас вистачить волі змусити, саме змусити, прокуратуру провести повне і неупереджене розслідування злочинів проти України Януковича і, зокрема, його поплічника Геннадія Кернеса. Я вірю, що життя кожного євромайданівця, життя харків'янина Євгена Котляра або дніпрянина Сергія Нігояна, вченого Ігоря Толмачова та школяра Данила Дідика для Вас цінніші за будь-яку політичну доцільність. Залишити безкарними людей, які фактично є вбивцями та насильниками – це зрада не лише Небесної Сотні. Це – зрада усіх поколінь борців за незалежність України", – звертається депутат до Луценка.

Роман Семенуха також зазначив, що уже спрямував генеральному прокуророві декілька депутатських звернень щодо окремих епізодів протиправної діяльності Геннадія Кернеса.