В Раді роздали постанову про звільнення членів ЦВК — ЗМІ

12 вересня 11:52

Питання наразі немає в порядку денному.

 

Депутатам Верховної Ради під час засідання роздали на руки постанову про звільнення усіх членів Центральної виборчої комісії. Фото документу опублікувала "Українська правда".

Напередодні зазначалось, що на засіданні у четвер парламент за поданням президента Володимира Зеленського може звільнити увесь склад Центральної виборчої комісії. Щоправда в порядку денному Ради на 12 вересня такого питання немає і його на початку засідання не включали до розгляду.

Нагадаємо, 10 вересня DT.UA з джерел в Офісі президента (ОПУ) стало відомо, що Центральна виборча комісія (ЦВК) буде розпущена Верховною Радою найближчим часом. ОПУ вже підготував подання глави держави з вимогою про розпуск ЦВК у Верховну Раду.

У свою чергу член фракції "Слуга Народу" Олександр Качура зазначив, що подання президента мотивоване і що під час виборчої кампанії ЦВК незаконно скасовувала реєстрацію кандидатів від партії "Слуга Народу".

Читайте також: Об'єктивних підстав для розпуску ЦВК немає — КВУ

Натомість голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила про те, що політичне рішення про звільнення членів ЦВК ставить під питання легітимність виборчих процесів, проведених комісією, тобто і президентських і парламентських виборів. У ЦВК наголосили, що політичну відповідальність за розпуск ЦВК понесуть президент Зеленський і народні депутати.