В окупованому Криму зараз знаходиться 57 політичних в'язнів - Барієв

07 листопада 10:14

Ці люди перебувають під слідством або відбувають покарання у політичних справах.

 

Голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв заявив про те, що зараз в анексованому РФ Криму налічується 57 політв'язнів, а після звільнення Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза на півострові відбулися нові затримання, передає "Радіо свобода".

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар на прес-конференції в Києві зазначила, що необхідно інформувати про політичних ув'язнених, які утримуються в Криму і Росії.

"Більше 50 символів опору в анексованому Криму - це люди, які перебувають під судом або відбувають покарання у політичних справах, і важливо інформувати про ці справи і про інші випадки порушень прав і свобод в Криму", - підкреслила Еміне Джеппар.

Як відомо, після російської анексії Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, яких звинувачують у зв'язках із забороненою в Росії організацією"Хізб ут-Тахрір".

Раніше, Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання двох українців на виїзді з анексованого Криму. Українців затримали на ділянці відповідальності російської прикордонної застави в місті Армянськ.