В.о. голови ДФС написав заяву про відставку

14 липня 14:02

Звільнення Власова вимагав президент.

 

Виконуючий обов'язки голови Державної фіскальної служби (ДФС) Олександр Власов написав заяву про відставку. Подати її на розгляд Кабінету міністрів України він має намір у понеділок, 15 липня.

"Шановний пане Президенте..! Поважаючи вас, як Верховного Головнокомандувача, гаранта Конституції України, пишу заяву про увільнення від виконанння обов'язків голови Державної фіскальної служби. У понеділок направлю цю заяву до Кабінету міністрів України", - написав Власов у своєму Facebook.

Конфлікт між Власовим та президентом Володимиром Зеленським спалахнув на тлі робочої поїздки гаранта у Львівську та Закарпатську області, де він пообіцяв жорстку боротьбу з контрабандою та закликав голову Фіскальної служби звільнити голів Волинської, Чернівецької, Львівської і Закарпатської митниць.

Згодом Олександр Власов повідомив, що за результатами наради в Ужгороді прийняв рішення про звільнення від виконання обов'язків керівників чотирьох митниць західного регіону.

Напередодні Володимир Зеленський закликав голову фіскалів написати заяву про відставку, оскільки "звільнені" митники насправді пішли у відпустку. Своєю чергою Власов заявив, що "за цей короткий термін мету досягнуто", і митники усунені від виконання обов'язків. За його словами, двоє з них пішли у відпустку за станом здоров'я родичів, й заяви на звільнення вони написали.

Нагадаємо, Олександр Власов був призначений виконуючим обов'язки голови Державної фіскальної служби восени 2018 року. Рішення про зміну в.о. голови ДФС було прийнято у зв'язку з відставкою Мирослава Продана.

Докладніше про цю блискавичну перестановку у Фіскальній службі читайте у статті Юлії Самаєвої "Про митарство і митарів" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".