У ДБР відмовилися розслідувати напад на Порошенка

25 липня 18:49

У Бюро заявили, що розслідування інциденту з п'ятим президентом України знаходиться в компетенції Національної поліції.

 

Державне бюро розслідувань не збирається розслідувати напад на п'ятого президента України Петра Порошенка, що група невідомих скоїла під будівлею ДБР в Києві у четвер, 15 липня. У Бюро пояснили, що даний інцидент має займатися поліція.

"Ми дізналися, що тут було певне зіткнення. Тут були представники поліції. Це їх підслідність, тому вони займатимуться з'ясуванням обставин цієї події", - заявила журналістам прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова.

За її словами, зіткнення біля будівлі Бюро було зафіксовано камерами зовнішнього спостереження. І ДБР готове надати відеозапис поліції після відповідного звернення.

У свою чергу, в столичному управлінні НПУ повідомили, що ні Порошенко, ні його офіційні представники до поліції не зверталися. А також уточнили, що співробітники поліції переслідували нападників, проте затримати їх не змогли.

Як повідомлялося, 25 липня Петро Порошенко приходив на допит до ДБР. Після того, як він вийшов з будівлі і сів в автомобіль, його спробували заблокувати четверо невідомих. Один зі зловмисників застрибнув на капот автомобіля, а потім розпилив сльозогінний газ на охорону п'ятого президента України.

За словами народного депутата Володимира Ар'єва, близько 20 поліцейських погналися за нападниками, але зловити жодного з них не змогли.