В ЦВК озвучили розмір грошової застави для кандидатів-мажоритарників

24 травня 17:06

Водночас розмір внеску партій у сто раз більший.

 

Центральна виборча комісія відкрила номер спеціального рахунку для зарахування грошової застави кандидатів у народні депутати України та партій, які збираються балотуватися на позачергових виборах до Верховної Ради України, які заплановані на 21 липня 2019 року.

Згідно з даними ЦВК, партія, яка висунула виборчий список кандидатів у депутати у загальнодержавному окрузі має внести 4 173 000 гривень (чотири мільйони сто сімдесят три тисячі гривень) грошової застави.

Водночас депутат, який планує балотуватися в одномандатному окрузі в порядку самовисування має внести заставу розміром 41 730 гривень (сорок одна тисяча сімсот тридцять гривень).

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня.

Як повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, з 24 травня в Україні починається виборчий процес. 23 травня в газеті "Урядовий кур'єр" опублікували указ президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту і призначення позачергових виборів у Раду.

Згідно з новим соцопитуванням групи "Рейтинг", серед політичних сил, які збираються або можуть йти на вибори у Верховну Раду, лідирує партія Зеленського "Слуга народу". Її готові підтримати 43,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. На другому місці опинилася "Опозиційна платформа – За життя", голоси за неї готові віддати 10,5%, за БПП "Солідарність" планують проголосувати 8,8%, за партію "Батьківщина" – 7,3%, партію "Сила і честь" Ігоря Смешка – 5,1%, партію Святослава Вакарчука "Голос" планують підтримати – 4,6%, "Радикальну партію" Олега Ляшка – 3,3%, "Опозиційний блок" – 3,2%.