В АП відзначають провал "судової реформи"

14 червня 21:50

У Зеленського планують провести ревізію судової реформи.

 

В Адміністрації Президента вважають винесення різними судовими інстанціями неконституційних рішень провалом судової реформи в Україні. Про це заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка.

За його словами, ухвалення таких рішень продовжує руйнувати довіру до судової системи, яка і так невисока.

"Вважаємо, що наявність ряду подібних судових рішень є очевидним свідченням провалу судової реформи, яка проходила під контролем Адміністрації колишнього Президента України", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення створити експертну групу для оцінки результатів проведеної судової реформи і підготовки законодавчих і практичних кроків для невідкладного вирішення проблем функціонування судової гілки влади, заявляє Рябошапка.

Нагадаємо, в Україні Конституційний суд розглядає конституційність указу президента Зеленського про розпуск Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня.

Раніше в Раді Європи назвали судову реформу в Україні безпрецедентною.Докладніше про судову реформу в Україні читайте у статті Олени Островської "Тіньова сторона судової реформи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".