Усама бен Ладен пред'явив ультиматум Франції

21 сiчня 13:08

Ватажок міжнародної терористичної мережі «Аль-Каїда» Усама бен Ладен вимагає від Франції виведення її військового контингенту з Афганістану в обмін на звільнення французьких заручників.

 

«Звільнення французьких громадян, що знаходяться в полоні у наших братів, залежить від виведення ваших солдатів із країни», - сказав бен Ладен, звертаючись до французького керівництва.

За його словами, якщо президент Ніколя Саркозі не змінить свою позицію, це «дорого обійдеться як йому, так і іншим французам - як зовні, так і всередині Франції».

Він також зауважив, що Франція підкорилася США, погодившись брати участь в афганській кампанії Вашингтона. На думку лідера терористів, французькій державі, з її боргами і бюджетним дефіцитом, ні до чого витратна війна. Звернення бен Ладена з'явилося сьогодні. Автентичність плівки поки не встановлена. Невідомо також, чи дійсно людина на плівці - Усама бен Ладен.

У даний час бойовики «Адь-Каїди» утримують двох французьких журналістів і їхніх трьох афганських помічників, викрадених у грудні 2009 року в провінції Капіса.

За матеріалами Lenta.ru