Уряд Єгипту заборонив вивозити з країни золото і прикраси

28 лютого 10:23

Уряд Єгипту видав декрет, згідно з яким заборонено вивезення золота і ювелірних прикрас з країни. Таким чином, місцева влада хоче зупинити незаконний відтік капіталу великих бізнесменів і колишніх чиновників Єгипту, які намагаються врятувати своє майно, вивозячи його за кордон.

 

Інвестори та підприємці, які вклали свої кошти у золотодобувну промисловість Єгипту, вважають, що декрет не вплине на «великих експортерів золота», у зв'язку з тим, що дана міра має «особистісний характер» і торкнеться виключно окремих громадян країни.

Дане ембарго поширюється на золоті злитки, прикраси, а також будь-які вироби з дорогоцінного металу. Заборона буде діяти протягом 4 місяців - до 30 червня поточного року.

Згідно з декретом, рішення влади тимчасово заборонити вивезення золота було продиктовано «надзвичайною ситуацією, яка вимагає збереження національного багатства».

Нагадаємо, 11 лютого прихильники опозиції домоглися відсторонення від влади президента Єгипту Хосні Мубарака. Він передав повноваження Вищій раді збройних сил, яка пообіцяла, що роботу над реформою конституції країни буде завершено найближчим часом.

Акції протесту в Єгипті почалися 25 січня, у результаті загинуло як мінімум 300 осіб. До одного з провідних єгипетських курортів, Шарм-ель-Шейха, було введено війська для встановлення безпеки.

За матеріалами Газета.ру