УНА-УНСО визнали партією і дозволили брати участь у виборах

26 серпня 20:25

УНА-УНСО має намір взяти участь у місцевих виборах в жовтні поточного року.

 

Міністерство юстиції зареєструвало Українську національну асамблею – Українську націоналістичну самооборону (УНА-УНСО) як політичну партію. Тепер УНА-УНСО має намір взяти участь у місцевих виборах в жовтні поточного року, говориться в повідомленні на сайті організації.

Організація була зареєстрована як партія 20 серпня.

"Основними цілями політичної партії, згідно статуту, є: розвиток незалежної, суверенної, правової, соціальної і демократичної держави; участь у формуванні органів державної влади, місцевого та регіонального самоврядування, представництво в їх складі шляхом участі у виборах та інших політичних заходах; модернізація держави за принципом справедливості, прозорості та без корупційності, а також сприяння формуванню і вираженню політичної волі громадян, забезпечення прав людини", - такі завдання ставить перед собою УНА-УНСО, згідно з повідомленням партії.

Як відомо, в березні 2014 року на з'їзді політичної партії "Українська національна асамблея" було прийнято рішення про перейменування асамблеї в політичну партію "Правий сектор". Однак 7 квітня 2015 УНА-УНСО вирішила відновити самостійну політичну діяльність і обрала головою Костянтина Фуштея.

Закон про місцеві вибори, прийнятий 14 липня, передбачає проведення місцевих виборів 25 жовтня на всій території України, крім Донбасу і Криму.