Українці Америки просять уряд США заморозити активи української влади

12 жовтня 08:29

Український конгресовий комітет Америки закликав США обмежити в'їзд і заморозити активи антидемократичного режиму України. Про це йдеться в заяві УККА.

 

"Вирок Юлії Тимошенко демонструє виборчі і політичні мотиви нинішнього режиму і не залишає жодних сумнівів, що рішення суду було продиктовано урядом з метою відсторонити одного з лідерів опозиції від участі в майбутніх виборах", - заявили в комітеті.

"Обвинувальний вирок не тільки демонструє постійні антидемократичні й авторитарні тенденції режиму, а й серйозно загрожує європейським устремлінням країни, зокрема, очікуваній ратифікації угоди про асоціацію з Європейським Союзом", - заявляють в УККА.

За словами українців Америки, не можна терпіти те, що президент В.Янукович використовує кримінальне право для своїх політичних цілей.

УККА закликає уряд США вжити відповідних заходів з підтримки демократії та прав людини в Україні:

"Ми закликаємо уряд Сполучених Штатів обмежити видачу віз і заморозити активи антидемократичного режиму, а також провести слухання в Конгресі щодо санкцій і майбутньої іноземної допомоги уряду України".

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня визнав екс-прем'єра Ю.Тимошенко винною у перевищенні влади та службових повноважень при підписанні газових контрактів у 2009 році і засудив її до позбавлення волі строком на сім років, а також до відшкодування «Нафтогазу» збитків у розмірі 1,5 млрд грн.