Українській бібліотеці в Москві навіть повернули читацькі формуляри

23 лютого 15:52

У прес-службі Бібліотеки української літератури в Москві здивовані повідомленнями про те, що бібліотека досі не працює в нормальному режимі, і заявляють, що бібліотеці навіть повернули читацькі формуляри.

 

Крім того, відзначили в прес-службі, «проводиться робота з метою якнайшвидшого відновлення функціонування комп'ютерної мережі».
«Бібліотека української літератури в Москві працює у нормальному режимі», - йдеться в повідомленні прес-служби, що було підписане невідомою особою.
Нагадаємо, що наприкінці 2010 року - початку 2011 року в Бібліотеці української літератури в Москві пройшло декілька обшуків.
У п'ятницю, 18 лютого, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко з парламентської трибуни заявив про нормалізацію роботи української бібліотеки. «Ситуація навколо бібліотеки в цілому врегульована», - сказав він. За його словами, бібліотека працює у своєму штатному режимі.
Проте вже в неділю, 20 лютого, Об'єднання українців Росії (ОУР) спростувало заяву міністра. Зокрема, наголошувалося, що вилучені сервер, вінчестери комп'ютерів, книги, періодика, бібліотека відключена від Інтернету, співробітники і читачі не можуть користуватися сучасними інформаційними технологіями, тривають допити співробітників бібліотеки міліцією, колектив і читачі знаходяться в постійній напрузі. Крім того, зірвано процес отримання читачами періодичних видань України.
Нижче подано повідомлення прес-служби бібліотеки, яке по суті радше підтверджує заяву ОУР, ніж слова Грищенка:
//www.zn.ua/system/ckeditor_assets404IMAGE
//www.zn.ua/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram