Українська влада наразі перекреслила домовленості на саміті в Берліні 2016 року – Єлісєєв

02 жовтня 17:48

Влада прийняла російську логіку виконання Мінських домовленостей, зауважив дипломат.

 

Президент Володимир Зеленський, ігноруючи активні застереження громадянського суспільства та експертних кіл, підтвердив формалізацію згоди України на формулу Штайнмаєра. У гонитві за "нормандським самітом" українська влада прийняла російську логіку виконання Мінських домовленостей, перекресливши домовленості за результатами саміту в Берліні 2016 року, пише дипломат Костянтин Єлісєєв у статті для DT.UA.

За його словами, йдеться про першочерговість виконання безпекових умов та розробку дорожньої карти для імплементації "Мінська", яка б давала Україні повну картину врегулювання ситуації в Донбасі і, відповідно, усувала потенційні ризики від реалізації формули Штайнмаєра.

"Наразі маємо як тих, хто абсолютно не приймає формули, так і тих, хто хапається за слова про проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства та міжнародних стандартів, зокрема ОБСЄ, як за рятівну соломинку, що має убезпечити нас від поразки. Однак уважне прочитання запропонованої редакції у відриві від всеосяжної дорожньої карти позбавляє навіть цієї ілюзії", - зазначив Єлісєєв.

Детальніше про пастку, яку Росія підготувала для України, читайте у статті Костянтина Єлісєєва "Диявол – у формулі" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".