Україні пропонують відмовитися від Криму задля вирішення конфлікту в Донбасі – Марчук

08 листопада 14:13

За словами Євгена Марчука, такі пропозиції надходять не від приватних осіб.

 

У якості одного з варіантів вирішення конфлікту в Донбасі Україні пропонується офіційно відмовитися від окупованого Криму, "зняти кримську проблему". Про це заявив журналістам представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук, передає "112 Україна".

За його словами, такі пропозиції надходять не від приватних осіб.

"Я беру участь ще у двох міжнародних платформах по Донбасу, то на каво-брейкових паузах кажуть, що якщо Україна офіційно відмовиться, не те що відмовиться, а зніме кримську проблему, то це може бути серйозна платформа для вирішення питань на Донбасі. Тобто відмовтеся офіційно від Криму і потім можна буде... як вони кажуть, що це не остаточне рішення, мовляв, це приватне. Але розмови ведуть зі мною не приватні особи", - сказав Марчук.

Хто висуває такі пропозиції українській стороні, він не уточнив.

Нагадаємо, що під час виступу в ПАРЄ 10 жовтня 2017 року президент Чехії Мілош Земан заявив про те, що вважає анексію Росією Криму "завершеною справою" та запропонував вирішити її за допомогою виплат Україні. На його думку, у разі незгоди України на компенсацію почнеться "європейська війна". У свою чергу прем'єр-міністр Чехії заявив про те, що слова Земана суперечать зовнішньополітичному курсу країни.

Президент Петро Порошенко сказав тоді, що відкидає будь-які твердження політиків щодо закриття питання про повернення Криму Україні.