Україна обурена висловлюваннями Лукашенка

26 квiтня 16:31

У Міністерстві закордонних справ України назвали висловлювання президента Білорусі Олександра Лукашенка про керівництво України "безпрецедентно некоректними".

 

Аварія на Чорнобильській АЕС є трагедією, яка об'єднує три сусідніх і дружніх народи - українців, білорусів і росіян, і пам'ять про жертви радіаційної катастрофи повинна бути консолідуючою ланкою для наших країн. Саме з цих міркувань виходив президент України Віктор Янукович, запрошуючи своїх колег - президентів Росії та Білорусі - разом вшанувати пам'ять загиблих в результаті вибуху на ЧАЕС саме в той день, коли сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства", - сказано в коментарі прес-служби МЗС.

У відомстві запевняють, що в цьому заході "не було і не могло бути" ніякої політики.
"У цей день будь-які сварки та взаємні претензії тотожні танцям на кістках. Тим більше, обурення викликають безпрецедентно некоректні коментарі президента Білорусі Олександра Лукашенка", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві.
У МЗС підкреслили, що особисті образи неприйнятні в спілкуванні між людьми, особливо, якщо образливі висловлювання адресуються державним діячам, які представляють суверенні країни і цілі об'єднання країн.
"Сподіваємося, керівництву Білорусі вистачить відповідальності перед своїми громадянами повернутися до конструктивної політики співробітництва і з Україною, і з ЄС, які бажають бачити республіку Білорусь процвітаючою, демократичною і успішною", - підсумували в МЗС.
Нагадаємо, раніше президент Білорусі О. Лукашенко заявив наступне: "Поставте це запитання Януковичу: чому білоруський президент не присутній на їх заходах. Це ви у них запитайте. На жаль," вшивості" вистачає у нинішнього керівництва України".