Україна має намір активізувати переговори про зону вільної торгівлі з Ізраїлем

10 лютого 10:01

Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов у ході зустрічі з міністром Туризму Ізраїлю Стасом Мисєжніковим повідомив, що Україна приділяє велику увагу подальшій лібералізації торгівлі з Ізраїлем.

 

За його словами, сьогодні робота уряду направлена на активізацію переговорного процесу про створення зони вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

По це повідомляє прес-служба міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Найближчим часом ми очікуємо продовження переговорів з цього питання, оскільки підписання такої угоди відкриє широкий спектр взаємовигідних можливостей у торгівлі. Подальші переговори повинні бути спрямовані на закріплення в угоді високих стандартів у сфері забезпечення прозорості, конкуренції, захисту прав національних виробників», - підкреслив Тихонов.

Нагадаємо, у травні 2010 року відбулися двосторонні експертні консультації з підготовки Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

На сьогоднішній день Україна є єдиною з країн СНД, яка почала практичні заходи щодо підготовки зазначеної Угоди у відносинах з Ізраїлем.