Україна допоможе Японії технікою й медикаментами

21 березня 21:53

Уряд України прийняв рішення виділити Японії допомогу у вигляді медикаментів. Про це заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко під час зустрічі з японською економічною делегацією Ради з міжнародних дружніх обмінів.

 

Згідно з повідомленнями Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України, Ф. Ярошенко висловив щирі сподівання, що масштаби трагедії на атомній електростанції «Фукусіма-1» будуть швидко ліквідовані й без важких наслідків для японського народу.

Він уточнив, що крім медикаментозної допомоги, уряд планує надіслати до Країни Висхідного Сонця спеціалізовану техніку. Йдеться про роботів, яких застосовують при ліквідації наслідків катастроф на АЕС.

У свою чергу керівник японської делегації, голова Японсько-Європейського культурного та економічного біржового комітету FEC Хіромічі Фуджита зазначив, що сьогодні всі зусилля країн світу направлені на підтримку Японії, й Україна робить гідний внесок у цю справу.

Нагадаємо: раніше з Японії евакуювали 137 громадян України.

Кількість жертв і зниклих безвісти в Японії сягла 22 тисяч, а матеріальні втрати країни від землетрусу становлять 235 мільярдів доларів.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ