Україна зробила добровільний внесок до бюджету Ради Європи в розмірі $ 400 тис

04 вересня 17:48

Україна вирішила підтримати організацію, яка потерпає від шантажу РФ.

 

Україна зробила добровільний внесок до бюджету Ради Європи (РЄ) в розмірі $ 400 тис., щоб підтримати організацію в складні часи фінансового шантажу з боку Росії, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Сьогодні Україна зробила добровільний внесок до бюджету Ради Європи в розмірі 400 тис. дол. США. Росія використовує проти СЕ фінансовий шантаж. У ці складні часи організація потребує підтримки", - написав Клімкін у Twitter.

"Приєднуйтесь до нас, інакше СЕ більше не буде захищати свої цінності і принципи", - додав глава МЗС України.

Нагадаємо, в травні Кабінет міністрів України схвалив добровільний внесок держави до Ради Європи в сумі 400 тисяч доларів. Раніше бюджет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) скоротився майже на 9%. Бюджетні труднощі Асамблеї, за словами парламентарів, були посилені рішенням Комітету міністрів щодо підтримання суворої політики нульового номінального зростання на 2018 і 2019 роки та відмовою Росії сплатити всі або частину внесків відповідно з бюджетом 2018 року.

У грудні 2017 року делегації 20 країн-членів Парламентської асамблеї Ради Європи підписали декларацію, в якій закликали припинити спроби повернути Росію до ПАРЄ. Своєю чергою сенатор РФ Олексій Пушков заявив про те, що російська делегація у 2018 році не повернеться до Парламентської асамблеї Ради Європи не буде робити внески в Раду Європи, поки російські парламентарії не повернуться до роботи в ПАРЄ.