Україна з партнерами внесуть в ООН резолюцію про миротворців в Донбасі

26 вересня 21:52

До резолюції щодо миротворців приєдналися Франція, США і Німеччина.

 

Україна і міжнародні партнери - Франція, США і Німеччина мають намір внести на голосування Ради Безпеки ООН проект резолюції про введення миротворчої місії ООН в Донбас. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час брифінгу на полях 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, передає Укрінформ.

"У нас є домовленість з нашими друзями - Сполученими Штатами, Німеччиною і Францією. Вчора я знову розмовляв з Хайко Маасом (глава МЗС ФРН - ред.), з держсекретарем Майком Помпео, ми внесемо спільну резолюцію", - зазначив Клімкін. Він уточнив, що мова йде саме про спільний проект документа. "Для цього потрібно далі чинити тиск на Росію, оскільки вона намагається відбиватися руками і ногами від цієї миротворчої операції", - зазначив міністр.

Клімкін також підкреслив, що миротворча місія повинна складатися не тільки з військового контингенту, але і передбачати міжнародну адміністрацію і поліцейський компонент.

Глава МЗС також зазначив, що обговорював з іноземними колегами не тільки збройну агресію Росії, але також всі гібридні загрози. "Це стосується і кіберзагроз, і енергетичних загроз, дуже докладно обговорили, що ми будемо робити щодо "Північного потоку", - повідомив він. За його словами, в цих розмовах "дійсно була єдність думок з усіх питань, де я відчув підтримку, причому, не лише у плані заяв, але і дій, які виконуватимуться союзниками разом з нами".

Зазначимо, раніше спедпредставитель США Курт Волкер повідомив, які країни готові направити миротворців в Донбас. Детальніше про перспективи розміщення миротворчої місії ООН в Донбасі читайте у статті Сергія Рахманіна "Миротворчість і мироігрища" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".