Україна розраховує отримати канадські снайперські гвинтівки до кінця 2019 року — посол

09 сiчня 19:55

Україна вийшла на рівень фактичного братства зі зброї між українськими і канадськими військовими.

 

У 2019 році Україна розраховує отримати першу партію канадських снайперських гвинтівок, які сьогодні утримують світовий рекорд з дальності прицільної стрільби. Про це розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко, передає Укрінформ.

"Я розраховую, що в цьому році їх перша партія буде доставлена в Україну. Взагалі, нам треба шукати різні форми співпраці в сегменті зброї з Канадою. Ми дивимося на це, як на спільну інвестицію в безпеку і нові технології, в чому Канада теж зацікавлена", - повідомив Шевченко.

Він також зазначив, що Україна вийшла на рівень фактичного братства зі зброї між українськими і канадськими військовими, чому сприяло спільне проведення тренувальної місії UNIFIER, яка завершиться 31 березня 2019 року. Шевченко висловив сподівання, що місія буде продовжена.

"Ми дуже розраховуємо, що ця місія буде не просто продовжена, а поліпшена й розширена в напрямку видів підготовки українських військових і географії їх тренування. UNIFIER має практичне значення не тільки для України, але і для Канади, адже дає унікальний досвід протистояння другій за потужністю армії світу. Ті знання, які канадці перехоплюють в українців в рамках UNIFIER, вони відразу транслюються своїм підрозділам, дислокованим в Латвії", - розповів посол.

Раніше повідомлялося, що в Україні будуть виготовлятися американські автоматичні гвинтівки М16.

M16 (офіційне позначення - Rifle, Caliber 5.56 mm, M16) - американська автоматична гвинтівка калібру 5,56 мм, розроблена і прийнята на озброєння в 1960-х роках.