Україна підписала з НАТО Дорожню карту з оборонно-технічного співробітництва

17 грудня 12:21

Підписаний в Брюсселі документ спрямований на досягнення військової техніки України сумісності з силами НАТО.

 

Дорожня карта Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва підписана в рамках візиту президента України Петра Порошенка в штаб-квартиру Альянсу.

Як повідомляє прес-служба РНБО, документ підписали перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський і заступник генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій Патрік Оруа.

"Документ визначає основні заходи співробітництва в інтересах розвитку спроможностей України у сфері озброєння та військової техніки, досягнення взаємосумісності із силами НАТО у цій галузі, а також надання допомоги Україні щодо переходу на технічні стандарти Альянсу", - йдеться в повідомленні.

наприкінці листопада міністр оборони України Степан Полторак затвердив План виконання основних заходів щодо переходу Збройних сил України на стандарти НАТО до 2020 року.

На сьогоднішній день відносини України і НАТО характеризуються терміном "особливе партнерство", хартія про яку була підписана в далекому 1997 році. З тих пір змінилося дуже багато, навіть в інерційній середовищі світової політики, і ці зміни створюють абсолютно нову атмосферу для взаємин України та альянсу. Докладніше про перспективи членства в Альянсі читайте в матеріалі Миколи Капітоненка "Україна-НАТО: час нових можливостей" у "Дзеркалі тижня. Україна".