Україна очікує 25 липня відповіді РФ щодо обміну політв'язнів

11 липня 22:11

Україна готова передати 36 росіян в обмін на українських політв'язнів.

 

Україна на наступному засіданні гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську, яка відбудеться 25 липня, очікуватиме від Росії офіційної відповіді на пропозицію передати 36 росіян в обмін на українських політв'язнів в РФ. Про це повідомила перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко.

За її словами, на сьогодні Росія та її представники й надалі уникають будь-якої відповіді, блокуючи тим самим питання звільнення українців з російських тюрем.

"Ми очікуємо 25 липня офіційної відповіді представників РФ на конкретну й цілком зрозумілу пропозицію: чи готові вони розморозити питання звільнення незаконно утримуваних, чи збираються забрати 36 громадян РФ, які прагнуть повернутися на Родіну, й віддати нам Сущенка, Сенцова, Кольченка, Клиха, Карпюка, Панова, Гриба, інших українців і кримських татар з російських тюрем", - написала Геращенко у Facebook.

Зазначимо, раніше Геращенко повідомила, що Україна готова розглянути можливість передачі РФ ще 13 осіб, у тому числі журналіста Кирила Вишинського, крім 23 перерахованих раніше, в обмін на українців, утримуваних у РФ.