Україна - не номер в єгипетському готелі: У Порошенка відповіли на ролик Зеленського

10 травня 21:31

У Порошенка похвалили Зеленського за винахідливість.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що поважає вибір українців і для нього прийнятна будь-яка дата інавгурації, яку призначить Верховна Рада. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента у відповідь на звернення Володимира Зеленського щодо дати проведення інавгурації.

Порошенко зазначив, що Україна "не є номером в єгипетському готелі, як це здається панові Зеленському".

"До моменту інавгурації нового президента Петро Порошенко залишається чинним главою держави і несе відповідальність за ситуацію в країні, виконуючи свої обов'язки, згідно з духом і буквою Конституції", - йдеться в повідомленні.

В Адміністрації президента похвалили ініціативу Зеленського щодо публічного порядку формування нової влади.

"В команді Петра Порошенка не сприймають ніяких претензій щодо нібито затягування інавгурації. У той же час вважають позитивним сам факт того, що обраний президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади і хоча б у чомусь продемонстрував свою позицію ... Можливо навіть без консультацій з їх спільним адвокатом", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше 10 травня Володимир Зеленський опублікував відеозвернення до народних депутатів, в якому закликав їх проголосувати за проведення інавгурації 19 травня. У відеоролику Зеленський порівняв Порошенка з туристом єгипетського готелю, у якого скінчилась відпустка, а він ніяк не зупиниться: краде тапці і рушники і тягне все підряд зі шведського столу. Зеленський попросив Порошенка здати ключ, розрахуватися за міні-бар і піти.