Україна не братиме участі у засіданні Ради міністрів закордонних справ країн СНД

03 квiтня 12:48

Раніше РФ направила запрошення Україні для участі в цьому засіданні.

 

Українська сторона не братиме участі у засіданні Ради міністрів закордонних справ країн Співдружності Незалежних Держав (СНД). Як повідомили у МЗС, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 2 травня 2018 року, Україна припинила участь у статутних органах організації, пише "УНН".

"Україна не братиме участі у зазначеному заході, оскільки відповідно до рішення РНБО від 2 травня 2018 року "Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав", введеного в дію указом президента від 19 травня 2018 р. №139, наша держава припинила свою участь у статутних органах Співдружності", - заявили у відомстві.

Раніше Росія направила запрошення Україні для участі в цьому засіданні, яке відбудеться 5 квітня в Москві.

Як повідомлялося, 2 травня 2018 року Рада нацбезпеки і оборони підтримала пропозицію щодо припинення участі українських представників у діяльності органів СНД. РНБО доручила Міністерству закордонних справ вжити в установленому порядку заходи щодо припинення дії окремих міждержавних угод.

19 травня президент Петро Порошенко підписав указ, яким остаточно було припинено участь України в роботі статутних органів СНД й зачинилося постійне представництво при цій організації.

Детальніше про "вихід" з СНД читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Цивільний шлюб за розрахунком" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".