Україна і Молдова завершують демаркацію кордону - посол

17 квiтня 12:53

Процес демаркації кордону України з Білоруссю, Росією і Молдовою затягнувся більш ніж на чверть століття.

 

Процес демаркації молдавсько-українського кордону знаходиться практично на завершальній стадії, повідомив посол Молдови в Україні Руслан Болбочан.

"Ми підтверджуємо готовність і надалі рухатися шляхом зміцнення безпеки на центрально-придністровській ділянці державного кордону. Хочу висловити подяку українській стороні за підхід в процесі демаркації держкордону. На сьогодні ми практично перебуваємо на завершальній стадії завершення цього процесу", - сказав він на брифінгу в Києві.

При цьому дипломат особливо відзначив високий рівень політичного діалогу між двома країнами і важливість підписання президентом України Петром Порошенком закону "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Республіки Молдова про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон".

Детальніше про проблему демаркації кордону України з країнами-сусідами читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Прикордонне питання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".