Україна через суд буде вимагати в Росії відшкодування збитків через війну в Донбасі

01 серпня 11:58

Кабмін повинен створити міжвідомчий органі для висунення чергового позову в на адресу Росії.

 

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів створити міжвідомчий координаційний орган для висунення позову на адресу РФ за завдані збитки на Донбасі. За його словами, створення такого органу передбачено в ухваленому в січні цього року законі про реінтеграцію Донбасу, який "чітко підтверджує відданість України мирному врегулюванню та відображає мою ідеологію мирної реінтеграції окупованого регіону".

"Триваюча збройна агресія Росії кожного дня приносить на українську землю нові незмірні людські страждання, знищується інфраструктура, руйнуються підприємства і економічний потенціал Донбасу і Криму. Тому не маємо зволікати жодної хвилини стосовно формування консолідованої претензії України до Росії для відшкодування завданих збитків", - написав Порошенко в Facebook.

Також він додав, що очікує від уряду детального плану щодо комплексного розвитку територій, прилеглих до окупованих.

Глава держави також зазначив, що стратегію реінтеграції підтримали лідери ЄС на саміті Україна-ЄС, висловивши готовність узяти під патронаж відновлення населених пунктів Донбасу. А українці на звільнених українських землях, мають відчути різницю між Україною, яка дбає про своїх громадян, і між Росією.

Нагадаємо, 20 лютого Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Про положення нового закону про деокупацію/реінтеграцію Донбасу читайте у матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".