Участь Росії у війні на Донбасі підтверджена – США в ОБСЄ

22 травня 01:35

Американський посол наголосив, що саме Росія озброює, тренує, очолює та фінансує терористів "ДНР" і "ЛНР".

 

Попри те, що Кремль заперечує свою роль у розпочатому ним конфлікті на Донбасі, присутність там підготовлених, оснащених і керованих Росією сил підтверджена багатьма джерелами, і саме Москва продовжує й надалі підживлювати цей конфлікт.

Про це заявив глава місії США при ОБСЄ Джеймс Гілмор під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ 21 травня, передає "Укрінформ".

"Присутність підготовлених Росією сил, які використовують надану Росією техніку на Донбасі, неодноразово підтверджували засоби масової інформації та неурядові організації. Росія продовжує підживлювати цей конфлікт військовими, боєприпасами, зброєю, здійснюючи тренування і керівництво, через кордон з Україною", - зазначив Гілмор.

Американський посол наголосив ще раз, що саме Росія озброює, тренує, очолює, фінансує терористичні угруповання, якими разом воює на сході України.

Читайте також: ООС: бойовики чотири рази обстріляли українські позиції, поранення отримав один військовослужбовець

Зазначимо, що під час цього засідання постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк заявив, що Росія закликає мешканців окупованого Криму в російську армію, що є неприпустимим порушенням зобов'язань держави-окупанта. Крім того більшість призовників буде служити за межами півострова, зокрема в Південному військовому окрузі РФ, чиї військові частини безпосередньо беруть участь у бойових діях проти українських військових на Донбасі.