Учасників «АвтоМайдану» штрафують «за подачу сигналу в неналежному місці»

03 листопада 11:33

У Києві співробітники ДАІ стали зупиняти машини «АвтоМайдану» й складати адміністративні протоколи з формулюванням «за подачу сигналу в неналежному місці». Про це заявив голова Союзу водіїв України Сергій Овчинников.

 

Як повідомляють у штабі акції "Вперед!", автоколона у складі понад 50 автомобілів, прикрашених прапорами "Вперед!", їхала по вулиці Грушевського від Європейської площі до станції метро "Арсенальна".

С.Овчинников зазначив, що співробітники ДАІ більш ніж на годину затримали початок "АвтоМайдану".

"Вони зупинили колону в районі Києво-Печерської Лаври й вимагали прибрати символіку Всеукраїнської громадської акції "Вперед!". Однак протестувальники відмовилися виконати ці вимоги й продовжили рух", - повідомили учасники акції.

"Тактика ДАІ проста – вони будь-яким чином намагаються завадити руху організованої колони, розбивають нас на частини й залякують водіїв. Але нам вдається проїжджати з прапорами "Вперед!" повз Верховну Раду й підтримувати мітингувальників сигналами клаксонів", - сказав голова Союзу водіїв України.

"На декілька хвилин учасникам "АвтоМайдану" навіть вдалося блокувати рух вулицею Грушевського. Одразу на водіїв стали складати протоколи "за зупинку в неналежному місці", які ми будемо опротестовувати в суді", - заявив С.Овчинников.

За словами організаторів "АвтоМайдану", вони повністю підтримують гасла й вимоги підприємців, які зібралися під стінами Верховної Ради й вимагають розпуску парламенту.

Організована ця акція активістами громадських організацій Союз водіїв України й Союз перевізників України, які входять у Всеукраїнську громадську акцію "Вперед!".

Нагадаємо, біля стін Верховної Ради проводиться акція протесту з вимогою розпуску парламенту, за деякими даними, в акції беруть участь до 3 тис. осіб.