Учасники акції протесту вважають, що президент заветує Податковий кодекс

14 сiчня 12:24

Учасники акції протесту впевнені, що президент України Віктор Янукович заветує Податковий кодекс. Про це заявила глава Ради підприємців при Опозиційному уряді Оксана Продан.

 

Учасники акції протесту впевнені, що президент України Віктор Янукович заветує Податковий кодекс. Про це заявила глава Ради підприємців при Опозиційному уряді Оксана Продан.

Говорячи про дії протестуючих після їх сьогоднішньої зустрічі з президентом і прем'єр-міністром, Продан повідомила: «Підуть уповноважені від Майдану (для переговорів - ред.), вони представлять свої зауваження до кодексу, і будемо чекати відповіді».

Продан зазначила, що акція протесту триватиме доти, доки президент не заветує Податковий кодекс.

Водночас, за її словами для мітингуючих став несподіванкою прихід на Майдан Незалежності Януковича і прем'єра Миколи Азарова.

При цьому Продан сказала, що «з кожним днем міцніє» впевненість у тому, що Янукович заветує прийнятий Податковий кодекс.

Організатори акції оголосили, що в наметовому містечку пройде реєстрація його жителів для того, щоб запобігти виникненню конфліктів серед учасників акції протесту.

Наразі в наметовому містечку знаходяться близько 150 протестуючих.

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович і Азаров у суботу, 27 листопада, прибули на Майдан Незалежності, де провели зустріч з підприємцями, що протестують проти прийняття Податкового кодексу.

Безстрокова акція протесту підприємців проходить у Києві на Майдані Незалежності з 22 листопада. Вони вимагають від Януковича застосувати право вето до прийнятого Верховною Радою Податкового кодексу, що серйозно змінює умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.

Проти набуття чинності Податкового кодексу протестують і в інших містах України.

Верховна Рада прийняла Податковий кодекс 18 листопада. Введення документу в цілому передбачене з 1 січня 2011 року, водночас для низки норм передбачений перехідний період від трьох до шести місяців.

Спікер парламенту Володимир Литвин підписав Податковий кодекс 26 листопада, і наразі  він  знаходиться в Адміністрації президента.

Янукович вже заявив, що, найімовірніше,поверне Податковий кодекс у Верховну Раду зі своїми зауваженнями після консультацій з представниками Майдану.

За матеріалами УНІАН