Убивство Шеремета: у справі з'явилися "організатори з ознаками правоохоронного органу"

22 травня 20:45

Також у справі можуть з'явитися нові підозрювані.

 

У зміненій нещодавно підозрі у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета фігурують "містичні невідомі особи-організатори з ознаками правоохоронного органу". Про це в коментарі Радіо НВ розповів адвокат підозрюваних Віталій Коломієць.

"Нова підозра, яку зараз вручили, не містить якогось зрозумілого мотиву, який вони б розслідували. Вони вже говорять, що Антоненко не організатор, а співвиконавець. Є якісь містичні невідомі особи-організатори з ознаками правоохоронного органу, які мало не через OLX зібрали виконавців", – сказав Коломієць.

Згідно з новою підозрою, за його словами, "Антоненко не має жодного відношення ні до вибухівки, ні до детонації вибуху, а Дугар як фотографувала одну камеру, так у цьому підозру і залишається".

За його словами, у справі можуть з'явитися нові підозрювані, а виділивши матеріали щодо організаторів в окреме провадження, у прокуратурі хочуть збільшити час розслідування.

Читайте також: У сучасних дітей немає жодного "досить" – психолог

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року керівництво поліції повідомило про те, що у вбивстві Шеремета підозрюють дитячого кардіохірурга і волонтера Юлію Кузьменко, рок-музиканта і бійця СЗГ Андрія Антоненка і військового медика Яну Дугар. У справі також фігурує подружжя добровольців Владислава та Інни Грищенків.

За версією слідства, мотивом вбивства була "дестабілізація суспільно-політичної ситуації". Вірогідних замовників назвати не змогли. Колеги Шеремета з "Української правди" засумнівалися в озвученій поліцією версії щодо мотивів вбивства.

Печерський суд відправив Дугар під домашній арешт, а Антоненка і Кузьменко взяв під варту без права внесення застави.

Журналіст Павло Шеремет трагічно загинув 20 липня 2016 року в результаті підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли він виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

Докладніше читайте в матеріалі "Що відомо про вбивство Павла Шеремета" матеріалі Лесі Литвинової "Еволюція гідності".