У Януковича відреагували на звинувачення депутатів ЄП у подвійній грі з ЄС і Росією

29 вересня 05:08

Ініціатива «Східне партнерство» є важливим додатковим інструментом у реалізації євроінтеграційного курсу України та розвитку її відносин з Європейським Союзом. Про це заявив керівник управління з питань європейської інтеграції Адміністрації президента Євген Перелигін.

 

«Для України ініціатива Східне партнерство є додатковим інструментом для практичної реалізації євроінтеграційної політики держави, але аж ніяк не рамками, якими обмежуються наші відносини з ЄС», - підкреслив Є.Перелигін, якого цитує прес-служба голови держави.

Він нагадав, що в основу Східного партнерства було закладено досягнення у взаєминах України і ЄС на момент висунення цієї ініціативи у травні 2009 року. Йшлося, зокрема, про перемовини щодо угоди про асоціацію, включаючи поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі, яка на даному етапі разом з лібералізацією візового режиму залишається бажаною перспективою для більшості країн-партнерів Східного партнерства - і цілком реальна для України.

Керівник управління з питань євроінтеграції зазначив, що для України залишаються пріоритетними подальший розвиток відносин з Євросоюзом і розвиток двосторонніх відносин з державами-членами ЄС.

Нагадаємо, днями депутати Європарламенту обговорювали, наскільки нинішня ситуація в Україні далека від сталінських часів, і чи не веде Віктор Янукович подвійну гру з Євросоюзом і Росією.

Депутат із групи народних партій Яцек Сарюш-Вольський (Польща) поцікавився у Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон і комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефана Фюле про те, чи не здається їм, що нинішній президент України веде подвійну гру, шантажуючи ЄС можливим зближенням з Росією і навпаки.