У центрі столиці починають збиратися протестуючі проти Податкового кодексу

14 сiчня 12:24

У Києві на Майдані Незалежності зібралися кілька тисяч протестуючих підприємців проти прийняття Податкового кодексу.

 

У Києві на Майдані Незалежності зібралися кілька тисяч протестуючих підприємців проти прийняття Податкового кодексу.

Учасники мітингу тримають у руках транспаранти з гаслами проти прийняття Податкового кодексу, таблички з назвами своїх міст і прапори своїх місцевих профоб'єднань.

У даний момент у бік головної площі країни йдуть ще кілька тисяч демонстрантів від станції метро «Хрещатик» та від Європейської площі.

Вчора на Майдані оргкомітет протестуючого містечка зібрав сцену з веб-камерою, був поставлений намет. Близько півночі територію навколо обнесли парканом. Наметове містечко підприємці поки не ставили.

У центрі Києва близько 6 години ранку почали концентруватися загони міліції. Найбільше число загонів правоохоронних органів сконцентровано біля Кабміну і на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, що сьогодні українці святкують День свободи. Саме з цим святом збіглися головні протести проти ухвалення Податкового кодексу. 20 листопада представник організаційного страйкового комітету Олександр Данилюк заявив, що підприємці почнуть процедуру референдуму із дострокового припинення повноважень президента, якщо президент України Віктор Янукович у понеділок, 22 листопада, до 18:00 не ветує Податковий кодекс.

Верховна Рада 18 листопада прийняла Податковий кодекс. Введення документа в цілому передбачено з 1 січня 2011 року, в той же час для ряду норм документом передбачений перехідний період від трьох до шести місяців.

Під час розгляду Податкового кодексу під стінами парламенту проходили багатотисячні мітинги. Підприємці протестували проти прийняття документу. Бізнес впевнений у згубності податкової реформи. Якщо Податковий кодекс буде підписаний Януковичем, основні положення документа набудуть чинності з 1 січня 2011 року.

Підприємці, які протестують проти цього документа, мають намір продовжувати боротьбу. Вони висунули президенту ультиматум з вимогою негайно накласти вето на Податковий кодекс і відправити у відставку його авторів.

За матеріалами: РБК-Украина