У колишнього президента Тунісу забрали літак

01 лютого 23:49

Влада Франції конфіскувала літак колишнього президента Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі.

 

Цей захід став продовженням санкцій, які Євросоюз наклав на Бен Алі. Так, було заморожено рахунки європейського політика і його дружини Лейли Трабельсі. Наразі тимчасовий уряд країни проводить детальну перевірку фінансової діяльності колишнього голови Тунісу.

На сьогодні при владі в Тунісі перебуває тимчасовий уряд. Спочатку до нього входили члени старого кабінету міністрів, але під тиском народних протестів майже всі вони залишили уряд. У країну повернувся лідер ісламістів Рашид Ганнуші, який пробув у вигнанні більше 30 років, а тепер має намір брати участь у виборах.

Нагадаємо: президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі, який перебував на цій посаді протягом 23 років, залишив країну 14 січня 2011 року. Цьому передували кілька тижнів акцій протесту проти його перебування при владі. 26 січня влада Тунісу видала міжнародний ордер на арешт Бен Алі. Згідно з даними уряду Тунісу, з початку заворушень у країні загинуло 78 мирних громадян. Тим часом, ООН оцінює загальну кількість жертв у 219 осіб.

За матеріалами Лента.ru