У Європі з'явилася надія, що Янукович звільнить Тимошенко з в'язниці

11 вересня 06:44

Президент Польщі Броніслав Коморовський оптимістично оцінює перспективи вирішення справи арешту колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

 

Про це Б. Коморовський сказав після зустрічі з главою Ради Євросоюзу Херманом Ван Ромпеєм, повідомляє його офіційнийвеб-сайт.

«Після розмов з президентом Януковичем у мене з'явилася обмежена, але обгрунтовано оптимістична точка зору про перспективу розвитку ситуації (в Україні - ред.), Також у контексті справи Юлії Тимошенко», - повідомив Б. Комаровський.

«Будемо продовжувати дії, спрямовані на успіх «Східногпартнерства» у Варшаві і також вихід України зі складної ситуації, у якій вона опинилася, на думку багатьох держав-членів ЄС, через справу Тимошенко», - сказав президент головуючої нині в Євросоюзі Польщі .

Згідно з повідомленням, Б. Коморовський обговорював з головою Ради Євросоюзу ситуацію в Україні та підготовку саміту «Східне партнерство», успіх якого польський президент назвав важливим для «європейської перспективи» українців.

Б. Коморовський повідомив, що в понеділок, 12 вересня, зустріч з головою Ради Євросоюзу проведе глава польського уряду Дональд Туск.