У Єгипті розпочався страйк залізничників

09 лютого 19:20

Більше трьох тисяч співробітників Єгипетської залізниці оголосили страйк, вимагаючи підвищення зарплати, пише газета "Аль-Масрі Аль-Йоум".

 

За даними видання, через демонстрантів припинився рух поїздів, оскільки страйкувати вони вирішили, сидячи на рейках. Представники залізничників заявляють, що ті не зрушать з місця, поки їх вимоги не будуть виконані.
Спроби керівництва компанії домогтися розблокування шляхів сполучення поки успіху не мали. Водночас, за неофіційними повідомленнями, з міністерства на адресу компанії вже прийшла директива з наказом виконати умови демонстрантів.
Одночасно з цим про початок страйку оголосили водії та інші співробітники національного автобусного перевізника. Вони також вимагають підвищення оплати праці і відмовляються виходити на роботу до виконання своїх вимог. Автобуси припинять курсувати по Єгипту вже в четвер, 10 лютого.
Раніше повідомлялося про те, що страйкувати почали співробітники інших підприємств, включно з тими, які належать компанії-оператору Суецького каналу. Всі вони вимагають підвищення оплати праці, хоча деякі висувають і політичні гасла.
За повідомленнями з різних регіонів країни, страйковий рух поширюється, "як лісова пожежа". Ситуація загрожує обернутися загальним страйком, що може паралізувати всю єгипетську економіку.
Тим часом протести під політичними гаслами тривають у столиці країни - Каїрі. Там люди вимагають негайної відставки президента країни Хосні Мубарака і проведення корінних демократичних реформ.
У свою чергу Мубарак заявив, що готовий піти у відставку негайно, але побоюється, що Єгипет поглине хаос.


За матеріалами: Лента.ру