У Донецьку чорнобильці прикрасили ялинку написами «Янукович, ти зрадив свій народ»

29 грудня 09:53

Чорнобильці «прикрасили» ялинку копіями невиконаних рішень суду, на яких написали образливі для президента Віктора Януковича написи.

 

Ялинка з'явилася біля будівлі управління Пенсійного фонду Донецької області. Ялинку до будівлі ПФ привіз Володимир Деркач, колишній комендант наметового містечка, в якому з 15 листопада по 11 грудня чорнобильці відстоювали своє право на пенсії, належні їм за законом.

Коли він спробував встановити новорічне дерево, до нього підійшли представники правоохоронних органів і донецької міської ради. Начальник управління зі зв'язків з громадськістю Донецької міської ради Максим Ровінський заявив, що чорнобильці не мають права встановлювати під будівлею пенсійного фонду свою ялинку, оскільки вона порушує благоустрій Донецька.

Тоді В.Деркач повідомив, що чорнобильці, аби не псувати вигляд міста, до закінчення акції будуть тримати ялинку в руках.

У даний час дерево заввишки близько 180 см тримає в руках один із чорнобильців, решта «прикрашають» її копіями рішень судів зобов'язати Пенсійний фонд виплачувати визначені законом підвищені пенсії. На деяких копіях маркером написано: «Янукович, ти зрадив свій народ» і «Янукович, щоб ти здох».

В акції беруть участь близько 60 осіб.

Як відомо, Конституційний суд України (КС) визнав конституційним право уряду визначати порядок і розмір соціальних виплат залежно від наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду.