У Зеленського заявили про перемогу на всіх мажоритарних округах Києва

21 липня 20:22

Також впевнені в перемозі ще в двох округах в області.

 

На всіх округах в місті Києві перемогли кандидати від президентської партії "Слуга народу". Про це у штабі партії повідомили на пресконференції після оголошення результатів екзитполів.

"По всіх 13 округах Києва перемагають кандидати від "Слуги народу". Також по двох "специфічних" округах Київської області перемагають кандидати від партії, це Олександр Дубінський та Ольга Василевська", - заявив ген директор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко.

За даними Національного екзит-полу станом на 18:00 на позачергових виборах до Верховної Ради проходять п'ять партій. Таким чином рейтинг партій склався таким чином: "Слуга народу" - 43.9%, "Опозиційна платформа - За життя" - 11.5%, "Європейська солідарність" - 8.9%, "Батьківщина" - 7.6%, "Голос" - 6.3%.

Центральна виборча комісія має опублікувати результати голосування протягом 15 днів від дня волевиявлення, тобто не пізніше 5 серпня. До 10 серпня підсумки виборів оголосять офіційно.

Згідно з Конституцією, новообрана Верховна Рада має зібратись на своє перше засідання протягом 30 днів від оприлюднення результатів виборів. Останній можливий день, коли має зібратись на засідання новий парламент, - 9 вересня 2019 року.

Слідкуйте за перебігом виборів разом із DT.UA "Дострокові парламентські вибори: як голосують українці".