У Зеленського розповіли, з ким може співпрацювати "Слуга народу" у новій Раді

22 травня 19:15

Співпраця буде можливою за умови збігу "цілей та думок", зазначив Руслан Стефанчук.

 

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук повідомив про те, що партія "Слуга народу" може співпрацювати з партією Святослава Вакарчука "Голос" і партією "Батьківщина" після виборів у разі збігу їхніх програм. Про це він розповів в інтерв'ю виданню LB.ua.

На питання про те, чи є партія Вакарчука конкурентом "Слуги народу" Стефанчук відповів: "Я не можу скласти об'єктивну думку про партію, яка була створена нещодавно. Деякі озвучені ідеї Святослава нам дійсно близькі. Володимир навіть говорив, що якби йшов Святослав, він би йому поступився. Те, з чим може йти Вакарчук на вибори, думаю, пропагується й Зеленським, зокрема європейська орієнтація".

Радник Зеленського також зазначив, що співпраця можлива за умови збігу цілей і думок. "Ми за оновлення, і Вакарчук може себе позиціонувати як нове обличчя", - додав він.

Стефанчук також розповів, що якщо "Батьківщина" підтримуватиме програму "Слуги народу", то вони зможуть знайти "спільну мову". На питання про можливу співпрацю з "Народним фронтом" він відповів: "Я його поки взагалі в рейтингах не бачу".

Також представник Зеленського в Раді зазначив, що співпрацю з "Опозиційним блоком" загалом виключено і це позиція самого президента.

Згідно з новим соцопитуванням групи "Рейтинг", серед політичних сил, які збираються або можуть йти на вибори у Верховну Раду, лідирує партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу". Її готові підтримати 43,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.

На другому місці опинилася "Опозиційна платформа – За життя", голоси за неї готові віддати 10,5%, за БПП "Солідарність" планують проголосувати 8,8%, за партію "Батьківщина" – 7,3%, партію "Сила і честь" Ігоря Смешка – 5,1%, партію Святослава Вакарчука "Голос" планують підтримати – 4,6%, "Радикальну партію" Олега Ляшка – 3,3%, "Опозиційний блок" – 3,2%.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради й призначення позачергових виборів на 21 липня.