У Зеленського пояснили, чому наполягають на інавгурації 19 травня: бояться транспортного колапсу

14 травня 02:15

В робочий день буде важко пересуватися по місту через делегації, а у вихідний - без проблем.

 

Представник штабу новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів про основні причини, чому вони наполягають на даті його інавгурації 19 травня.

Про це Разумков розповів в ефірі "Свободи слова" на ICTV, передає Українська правда.

Виявляється, всі списи ламаються тільки тому, що команда Зеленського турбується про можливий транспортний колапс, який може статися через великий наплив іноземних гостей. За його словами, було б правильно мінімізувати весь той дискомфорт, який буде пов'язаний з днем інавгурації для жителів Києва.

"Ми прекрасно з вами розуміємо, що будь-які події, приїзди іноземних гостей – це обмеження щодо переміщення по Києву. Якщо ми говоримо про день інавгурації, це, фактично, повний транспортний колапс центральної частини міста, тому що все буде перекрито. Щоб мінімізувати такий негативний ефект Володимир Олександрович і пропонує провести його в перший вихідний день, а фактично це 19 числа", - сказав Разумков.

"Якщо б раніше Рада змогла зібратися і призначити інший день, було б, звичайно ж, комфортне і правильніше інавгурацію провести раніше", - додав представник штабу Зеленського.

Як відомо, Верховна Рада планує 14 травня визначити дату інавгурації президента.

Як повідомлялося, у Раді зареєстровано п'ять проектів і готуються ще дві постанови про інавгурації новообраного президента. Депутати пропонують провести інавгурацію 19, 20, 26 травня. Також пропонувалося провести інавгурацію 1 червня, але проект постанови відкликали. Сам Володимир Зеленський записав відеозвернення із закликом до народних депутатів проголосувати за інавгурацію 19 травня.

Раніше в команді Зеленського повідомили, що план роботи нового президента на перші 100 днів готовий на 95%.

Детальніше про те, як штаб Зеленського готується до кадрових призначень, реформ і "посадок" читайте у статті Олександра Леменова "100 днів Зеленського" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".