У Зеленського послалися на Кучму в коментарі про звільнення Безсмертного

13 серпня 19:19

Сам Безсмертний заявив, що дізнався про своє звільнення із ЗМІ.

 

На Банковій, коментуючи виключення Романа Безсмертного зі складу української делегації в Тристоронньої контактної групи, заявили, що команда переговорників формується під керівництвом другого президента України Леоніда Кучми.

"Президент делегував організацію відстоювання позицій України в складному переговорному процесі другому президентові України Леоніду Кучмі. Під його керівництвом ми зараз формуємо найбільш ефективну команду, яка зможе продуктивно захищати позицію України в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську", - йдеться у відповіді прес-служби Офісу президента України на інформаційний запит агентства "Інтерфакс-Україна".

В ОП відзначили, що переговорний процес у Мінську на сьогоднішній день залишається єдиним майданчиком, де представники України ведуть переговори про припинення вогню, звільнення заручників і повернення ув'язнених.

Як повідомлялося, 13 серпня президент Володимир Зеленський підписав указ про виключення Романа Безсмертного з української делегації в ТКГ у Мінську. За словами Безсмертного, він дізнався про це рішення із засобів масової інформації. Він також допустив, що причиною звільнення стала його публічна позиція. Зокрема, після загибелі українських морпіхів під Павлополем Безсмертний висловлювався за призупинення участі України у переговорах у Мінську до зустрічі "Нормандської четвірки".

Роман Безсмертний повернувся до політичної підгрупи ТКГ на початку липня цього року. Зеленський включив його до складу делегації за рекомендацією Леоніда Кучми. До цього Безсмертний з 2015 по 2016 рік брав участь у роботі політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи.