У Зеленського нарахували 100 партій-клонів "Слуги народу"

25 червня 21:59

Партія звернулася з заявами щодо порушення виборчого законодавства до МВС.

 

Представники партії "Слуга народу" звернулися у правоохоронні органи зі скаргою на дії кандидатів у народні депутати по одномандатних виборчих округах, які незаконно використовують бренд "Слуга народу". Про це повідомив адвокат партії Олександр Качура.

За його словами,частина кандидатів у народні депутати по одномандатних округах шахрайським шляхом вказали інформацію в своїх заявах, які подавалися в Центральну виборчу комісію, про те, що вони нібито працюють в ТОВ "Слуга народу", приватних підприємствах "Слуга народу", громадських організаціях "Слуга народу".

"У цьому проглядається брудна технологія проти політичної партії "Слуга народу", націлена на те, щоб ввести в оману виборців, щоб вони не змогли віддати свій голос за ту партію, за яку збираються", - говорить Качура.

На сьогодні представники партії нарахували понад 100 організацій-клонів з назвами "Слуга народу". Також зареєстровано від 1 до 5 кандидатів-клонів "Слуги народу" у всіх одномандатних округах.

Читайте також: "Слуга народу" представила своїх мажоритарників: список

Як повідомлялося, за даними соцопитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром "Соціальний моніторинг", у Верховну Раду проходять п'ять політичних партій. Партія "Слуга народу" має підтримку 45,3% респондентів. За "Опозиційну платформу за життя" готові проголосувати 12,1%, за ВО "Батьківщина" – 8,8%, за "Європейську солідарність", - 8,4%, партію "Голос" – 6,8% респондентів