У Верховній Раді почали збір підписів за арешт Медведчука

18 березня 03:54

Вже понад 30 депутатів поставили свої підписи під вимогою заарештувати лідера партії "Український вибір", повідомив Левус.

 

Народний депутат від "Народного фронту" Андрій Левус повідомив, що українські парламентарії почали збирати підписи під вимогою до СБУ, ГПУ та МВС заарештувати Віктора Медведчука.

"Перший крок - депутатське звернення в СБУ, ГПУ і МВС. Вже більше 30 нардепів вже підписали звернення до правоохоронних органів з вимогою покарати Медведчука за державну зраду, сепаратизм і фінансування тероризму", - повідомив Левус в Facebook.

За його словами, "наступні кроки попереду".

Парламентарі вимагють арешту МедведчукаМережа #вільнілюди розпочала кампанію #Медведчук_підарештПерший крок - депута...

Опубликовано Андрій Левусом 17 марта 2016 г.

Наприкінці січня Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження, фігурантом якого був Андрій Левус, публічно звинуватив главу партії "Український вибір" Віктора Медведчука в сепаратизмі.

На сьогоднішній день екс-глава адміністрації колишнього президента України Леоніда Кучми та кум президента РФ Володимира Путіна Медведчук є головою проросійської партії "Український вибір". У грудні 2014 року СБУ підключила Медведчука до переговорів про звільнення заручників.

За словами голови СБУ Василя Грицака, Медведчук виконує роль комунікатора з терористичним угрупованнями "ДНР" і "ЛНР".