У США спростували інформацію про недостатню боротьбу з корупцією в Україні

19 вересня 23:07

Байден зазначив, що Порошенко і Яценюк досягли значного прогресу в боротьбі з корупцією.

 

Віце-президент США Джозеф Байден спростував інформацію про своє обурення масштабами корупції в Україні і невдоволення слабкою боротьби з нею з боку президента України та уряду.

Про це повідомляє видання "Апостроф", якому передала заяву прес-секретаря Байдена Стівена Спектора прес-служба президента України.

"Віце-президент і адміністрація неодноразово говорили про важливість зусиль по боротьбі з корупцією в Україні в рамках економічної і політичної реформ. Президент Порошенко і прем'єр-міністр Яценюк досягли значного прогресу в цьому відношенні. Всупереч деяким повідомленнями ЗМІ, останні коментарі, приписувані раднику віце-президента щодо "жовтої картки", є явно неправдивими. Не було ніяких заяв проти яких-небудь конкретних осіб. Ми продовжуємо працювати з владою України, щоб підтримувати їх економічні і політичні реформи і зміцнення безпеки", - йдеться в заяві.

Читайте також: Рада знизила корупційні ризики при держзакупівлях

Раніше повідомлялося, що віце-президент США Джо Байден роздратований масштабом корупції в Україні. При цьому Вашингтон готовий значно посилити санкції проти Москви.